Wat is de levensduur van een rieten dak?

Heeft u een huis met een prachtig en karakteristiek rieten dak op het oog, dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat de levensduur van een rieten dak nu eigenlijk is. Hoewel het lastig is hier een eenduidig antwoord op te geven, zijn er factoren te benoemen die de levensduur van uw rieten dak verlengen of juist verkorten. Hier leest u hoe u ervoor kunt zorgen dat uw rieten dak zo lang mogelijk meegaat en hoe lang dit bij benadering is.

Heeft u interesse?

De gemiddelde levensduur van een rieten dak

De levensduur van een rieten dak is sterk afhankelijk van het soort rieten dak, de helling van het dak, de ligging van uw woning en diens bouwkundige constructie. Hoe steiler uw dak is, hoe beter dit is voor de conditie van het riet. Daarnaast speelt het onderhoud dat aan het dak wordt gepleegd een belangrijke rol. Zo kunnen algen en mossen het riet afsluiten, waardoor het niet meer kan ademen of drogen. Hierdoor gaat de kwaliteit van het riet achteruit en zal de levensduur sterk afnemen. Zorg er ook voor dat er geen bomen over uw woning hangen, waar dauwdruppels vanaf kunnen vallen op het riet. 

Een goed onderhouden rieten dak gaat jarenlang mee

Rietdekkersbedrijf René Bouwknegt verzorgt het onderhoud van uw rieten dak, zodat het zo lang mogelijk meegaat. Als erkend rietdekkersbedrijf zijn wij aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers en voorzien uw woning graag van een kwalitatief hoogwaardig rieten dak. Ook voor reparatie of renovatie kunt u bij ons terecht. Neem voor meer informatie over onze rieten daken vrijblijvend contactmet ons op via het contactformulier, of bel ons via telefoonnummer 06 53961 998. Wij zorgen graag voor een lange levensduur van uw rieten dak.

Maak een afspraak

offerte aanvragenofferte aanvragen
Laat uw dak spreken

Ontvang gratis en vrijblijvend een offerte

Offerte aanvragen

Als allround rietdekkersbedrijf waar kwaliteit en stijl voorop
staan helpen wij u graag uw wensen te realiseren.